25.4.18

Chetumal (3)

Maya-tempel bij Calderitas
Het schiereiland Yucatan ligt bezaaid met overblijfselen van de Maya's. Je hoeft nooit ver te rijden om er een te bezoeken. Vele zijn trouwens niet onderzocht en blootgelegd.

Op onze vorige reis door Mexico, 22 jaar geleden, hebben we drie bekende Maya-plaatsen bezocht: Chichen Itzá,  Tulum en Palenque. Die plaatsen gaan we waarschijnlijk niet opnieuw bezoeken, maar als we in de buurt zijn van iets interessants dan nemen we wellicht een kijkje.

Zo ook hier. Op 6 kilometer afstand zijn Maya-overblijfselen te zien. We gingen er vandaag op de fiets heen, een gemakkelijk ritje, want Yucatan is vrij vlak.
Het was zeker de moeite waard, maar we gingen toch snel weer weg want er waren enorm veel muggen en we hadden geen muggenspray meegenomen. Ons bezoek ging dus met slaande bewegingen gepaard en toch kregen enkele van deze kwelgeesten ons te pakken.
Er waren geen andere bezoekers.

Op de camping hebben we gelukkig geen last van muggen, mede dankzij de constante wind vanuit zee. Die zorgt ook voor een heerlijk verkoeling, want met 31 graden en een hoge luchtvochtigheid is het anders niet zo prettig. Morgen willen we verder, ondanks deze mooie camping.

Morgen misschien geen internet en geen blog.

Geen opmerkingen: