23.4.18

Chetumal (Mexico)

Vandaag hebben we Midden-Amerika verlaten en zijn Mexico binnengereden.

De grenspost is hier zeer modern en tegelijk heel rustig. Het is trouwens zondag.
Zowel de uitreis als inreis verliepen vlot maar het kost wel geld. In Belize een ‘exit-tax’ en aan de Mexicaanse kant mochten we drie keer betalen, voor de inreis, voor de invoer van de camper en voor het ontsmetten van de camper.

Er is eigenlijk maar een spannend moment als je Mexico inreist, namelijk of je voertuig als camper wordt geaccepteerd voor de tijdelijke invoer. Je hoeft dan geen borgsom te betalen en je invoerdocument is 10 jaar geldig in plaats van een halfjaar.
De dame die dit moest beoordelen vond het een busje en zeker geen camper.
Er was veel overredingskracht en documentatie nodig om haar van het tegendeel te overtuigen. Ze  liet zelfs het woord ‘kampeerauto’ op het kentekenbewijs officieel vertalen en ziedaar, we kregen toch het verlangde invoerbewijs voor tien jaar. Niet dat de camper er zo lang zal blijven, maar een halfjaar was te kort voor ons.

Camping Yax-Ha in Calderitas
In Chetumal, een moderne stad met brede wegen en grote winkelcentra, zochten we de Walmart op om eens flink onze voorraden aan te vullen. De prijzen zijn hier echt een heel stuk lager dan in Belize en de keuze is enorm veel beter.

Lunch aan zee
We zijn nu op de camping Yax-Ha, in het dorp Calderitas, 7 km van Chetumal.
De ligging is prachtig. We staan op een mooi grasveld met cocospalmen, op drie meter van zee. Strand is hier niet, wel een mooi zwembad. Er is een lekkere bries vanuit zee.

De zee heeft hier een onwerkelijke kleur lichtblauw.

Geen opmerkingen: