18.4.18

Placencia

Aan zee voor het restaurant Mariposa
Voor het eerst in 3 weken zijn we weer bij zee. In Guatemala zijn we nooit bij zee geweest.
We staan bij restaurant Mariposa, ruim drie kilometer voor het dorp Placencia, wat we morgen op de fiets willen bezoeken.
Zwemmen in de (kleine) Blue Hole

We kunnen hier ‘gratis’ staan, mits we een keer per dag in het (dure) restaurant eten. Het is een fraaie plek, aan zee, met een zwembad.

Zojuist vertrok hier een Argentijns stel in hun antieke VW-bus. Ze zijn vanaf Argentinië al 21 maanden onderweg. We hadden hen enkele dagen geleden ook al gezien.

Onderweg hier naar toe hebben we het park Herman’s Cave bezocht. Het was een uur om naar de grot te wandelen, er met een zaklamp rond te kijken en weer terug. Iets verder in het zelfde park gingen we nog een natuurlijk bassin bezoeken, dat plaatselijk 6 meter diep is en zeer helder. De kleur is donkerblauw en daarom heet het daar Blue Hole. Er is trouwens een andere veel bekendere blue hole in Belize.

Overnachten op de parkeerplaats bij Mariposa, prima
Aan zee staat een stevige bries, waardoor het hier niet te warm is. Het strand is niet zo mooi omdat hier nauwelijks branding is vanwege de koraalriffen en eilanden voor de kust. Palmen en mangobomen zorgen echter wel voor een mooi Caribisch plaatje.

Geen opmerkingen: