6.6.18

Cuernavaca

We zijn zo’n 2500 meter afgedaald en dat merk je natuurlijk meteen in de temperatuur. Het is weer 30 graden. We gaan met de wijzers van de klok mee met een wijde boog om Mexico-Stad. We zijn nu iets ten zuiden van Cuernavaca op een camping met de veel te pretentieuze naam El Paraiso (het paradijs). De voorzieningen zijn nogal gedateerd hier. Maar het ziet er redelijk schoon uit en ook het zwembad is schoon. En er staan veel oude bomen en dus horen we vogels.

Wat we voor het eerst zien zijn vaste standplaatsen. Veel Mexicanen uit de steden hebben hier een caravan of oude camper staan waar ze de weekenden naar toe gaan. Wij zijn nu op woensdag de enige bezoekers.

De afgelopen nacht boven op de pas was rustig, maar we sliepen toch ietwat onrustig, onder andere vanwege de lage temperatuur. Het kwam onder de 10 graden en onze zomerdeken kon ons ternauwernood warm houden.

We werden wakker met zon en de Popo vulkaan lag er weer mooi bij.
De motor sloeg trouwens moeilijk aan, wat heel ongebruikelijk is maar wat waarschijnlijk toegeschreven moet worden aan de lage luchtdruk op deze hoogte. Later hadden we er geen last meer van.

Op de Paso de Cortés staat een grote trailer, die de basis is voor de ‘bergpolitie’. Vanochtend telden we er 12 op het appél. We denken dat ze hier weinig nuttigs kunnen doen en zich de meeste tijd vervelen.

Geen opmerkingen: