8.6.18

Taxco

De zócalo van Taxco. 
Een absolute toeristenmagneet is Taxco, een vroegere zilvermijnstad.

We hebben onze intrek genomen in hotel Santa Prisca, een 80 jaar oud hotel met mooie binnenplaats.
Hoewel er aan het hotel sinds de bouw waarschijnlijk weinig is gedaan ziet het er wel schoon en verzorgd uit. En het is echt midden in het centrum, heel dicht bij de fraaie kerk Santa Prisca. We hebben een kamer met uitzicht. We blijven hier drie nachten.

Uitzicht vanuit de hotelkamer
De kevertaxi’s
Het was niet zo eenvoudig om bij het hotel te komen, want de straatjes in de binnenstad zijn erg smal en je moet de ruimte delen met de voetgangers. Het gaat dus letterlijk stapvoets. Het hotel heeft gelukkig een eigen parkeerterrein.

We hebben pozole gegeten, de regionale specialiteit en wel in een pozolería, dus een restaurant waar ze weinig anders hebben dan pozole. Het is een soep met chicharón (spekchips), popcorn, avocado en vlees. Het smaakt prima.

Taxco is overigens nog steeds een zilverstad, niet meer wat betreft de winning maar wat betreft de zilveren sieraden die er gemaakt en verkocht worden. Er zijn meer dan 300 zilverwinkels en Janny heeft meteen vanmiddag al wat gekocht.

Afgelopen nacht hadden we onweer en regen. Het is lang geleden dat we dit voor het laatst hadden.
De echte warmte ligt nu weer achter ons want Taxco ligt op 1700 meter hoogte, dus met een relatief koel klimaat. Nu in de zon met 24 graden is het heerlijk.

Zoals in de meeste steden zijn taxi’s bijna allemaal gelijk, zelfde type auto en zelfde kleur.
Vaak zijn ze van het type Nissan Tsuru. In Taxco zijn het witte Volkswagen kevers, dus je hoort constant het typerende kevergebrom. Erg schone uitlaatgassen produceren ze ook niet...
Deze kevers hebben geen passagiersstoel. Je zit op de achterbank, tot drie personen.

Geen opmerkingen: