13.6.18

Tula

Als je ons op de kaart volgt, blijkt dat we ineens ten noorden van Mexico-Stad zijn.

Gisteren reden we ruim 200 km via Toluca naar een staatspark, Ocotlan geheten. Het ligt zo’n 20 km van Atlacomulco op 2700 meter hoogte dus het was vannacht vrij koud met 10 graden. Het is er mooi met zeer veel kampeermogelijkheden maar we kwamen helaas aan met regen. Later werd het wel weer droog, maar van mooi weer kun je niet spreken. Vanochtend bezochten we de kleine dierentuin in het park. Niet heel bijzonder maar de dieren zagen er welverzorgd uit. Een nadeel van dit park was ook dat we geen internet hadden.

We hadden oorspronkelijk twee nachten hier willen blijven maar vanwege het weer trokken we verder. Wel waren we vergeten dat op deze dinsdag het voor ons niet is toegestaan in de staat Mexico te rijden. We liepen de eerste 50 km risico om bekeurd te worden en konden opgelucht ademhalen toen we de staat Hidalgo bereikt hadden.

De stad Tula is bekend van opgravingen maar die gaan we morgen zien.

We zitten nu in een leuk hotel in het centrum met zelfs een zwembad. Helaas is het vanmiddag weer regenachtig geworden, dus geen zwemweer vandaag.

De reden dat we naar de noordkant van Mexico-Stad zijn gereden is dat ons eindpunt is gepland in Tepotzotlán, ook aan de noordkant. Daar laten we de camper voor een aantal maanden achter wanneer we over een week terugvliegen.
Het zal duidelijk zijn dat we met een grote boog om de hoofdstad met zijn 20 miljoen inwoners zijn heengereden.

Geen opmerkingen: