18.6.18

Mexico-Stad (2)

Vandaag hebben we 12 km gelopen. De stad is heel uitgestrekt en je kunt dus heel wat kilometers afleggen om van de ene in de andere interessante wijk te komen.

Een klein deel van een grote banketbakkerszaak
Op maandag is er veel gesloten, dus musea e.d. konden we vandaag niet bezoeken. In plaats daarvan keken we onze ogen uit bij alle gespecialiseerde winkels die we zagen.
Zo kwamen we in een gigantisch grote patisserie, waar wel 25 mensen personeel rondliep. Of een apotheek/drogist met 15 mensen achter de balie.
Er zijn hele straten gespecialiseerd in een bepaald product, bijvoorbeeld weegschalen of schilderbenodigdheden. Zo zie je ineens 40 winkels naast elkaar die allemaal geluidsapparatuur verkopen. Dat gaat hier blijkbaar het beste door die apparaten op volle sterkte te demonstreren...

We raakten op een gegeven moment ook nog bijna verdwaald in een tentenkamp. Enkele straten waren volledig geblokkeerd en gevuld met tentjes waar mensen blijkbaar bij wijze van protest verblijven. Mogelijk heeft het te maken met de verkiezingen van 1 juli aanstaande.

We lunchten in een van de drukste restaurants waar we ooit geweest zijn, La Casa de Toño. Je kreeg een nummertje voor de ingang waarmee je moest wachten tot je naar binnen kon. Toen we weg gingen stonden er nog zeker 15 mensen te wachten.
We hadden o.a. een sope de pollo besteld en er even overheen gelezen dat er geen sopa (soep) stond.
Sope kennen we niet als Spaans woord, maar het blijkt een tortilla met o.a. kip, sla en room te zijn.

We zijn ook op de Zócalo geweest, met de enorm grote Mexicaanse vlag. Normaal is dit immense plein verder leeg, maar nu staat er een groot scherm met het oog op de WK-wedstrijden.

Hotel Marlowe waar we verblijven is comfortabel. We kunnen we niets op aanmerken.

Geen opmerkingen: