15.12.21

Fuerteventura (3)

Playa de Cofete, vanochtend

We waren even van de radar want er was geen bereik op de afgelopen overnachtingsplek.

Het enorme strand van Cofete

Het was wel een prachtige en 's nachts een eenzame plek, Playa de Cofete. Het is ten noordwesten van Morro Jable, maar alleen met een grote omweg over een bergpas te bereiken, via een onverharde weg. 

Begraafplaats Cofete met plastic bloemen en stuifzand

Cofete, 1 km van het strand, is een kleine nederzetting. In de vorige eeuw woonden er meer mensen en die deden ook aan landbouw. Nu zie je daar niets van. Bijzonder is de begraafplaats die aan het strand ligt en die gedeeltelijk ondergestoven is. Ook wel bijzonder is dat deze afgelegen plek tweemaal daags door een lijnbus wordt aangedaan, wel een stoere Unimog. 

We schrokken gistermiddag van de harde zuidenwind, die dus aflandig was en zand mee deed stuiven. We moesten echt de opening van de camper goed uit de wind hebben om nog wat te genieten. We deden wel een strandwandeling van een uur. Later in de nacht ging de wind liggen en werd het bijna windstil.

Vuurtoren, Faro de Jandía

We hebben binnen korte tijd allerlei weertypen gehad, zelfs een regenbui vandaag. Dit deel van de Canarische Eilanden is erg droog, het zuidelijke deel is eigenlijk een woestijn. Er groeit nauwelijks iets.

Vanmiddag bezochten we nog het dorpje Puertito de la Cruz en de vuurtoren daarbij, echt op de zuidwestpunt van Fuerteventura. We aten daar in een visrestaurant. 

Het leek ons niet zo aantrekkelijk in deze omgeving te overnachten. We reden een stuk naar het noordoosten, naar de Costa Calma. We staan nu weer vlak aan zee.

Gegrilde mosselen, formaat XL, lekker

Op Fuerteventura zien we trouwens wel regelmatig campers of busjes met een Nederlands kenteken. Het zijn voor een deel surfers die dit eiland opzoeken. 

De verkoudheid is gelukkig grotendeels voorbij. 

De harde wind vernevelde gisteren de toppen van de branding


Geen opmerkingen: