6.12.21

Gran Canaria (15)

Roque Bentayga en boven de wolken uit El Teide op Tenerife

Het middengedeelte van Gran Canaria hadden we nog niet gehad. We zijn vandaag weer het binnenland in gereden, dus de bergen in. De wereld van deze al miljoenen jaren geleden uitgedoofde vulkanen is adembenemend. 

Vulkaankrater Los Marteles in de mist

Na 25 km waren we bij de Caldera de Los Marteles en daar begonnen we een rondwandeling. 

Een caldera is eigenlijk een vulkaankrater, in dit geval een paar honderd meter doorsnee. De bodem is vlak en wordt gebruikt voor landbouw. De wolken die over de rand kwamen benamen ons een beetje het zicht.

Vanuit het noorden kwamen wolken over de bergen

De 11 km lange wandeling met 600 meter hoogteverschil was niet al te moeilijk maar gaf wel steeds nieuwe uitzichten.


Daarna reden we nog 20 km naar onze verblijfplaats, Finca La Isa, een soort hostel waar wij op de parkeerplaats in onze camper overnachten. Veel luxe is er niet, maar een douche na drie dagen, water en een wc is het belangrijkste voor ons. En de internetontvangst is hier beter dan op onze vorige plek aan zee. 

Het uitzicht is hier fenomenaal. We kijken naar de Roque Nublo, zo'n beetje het embleem van Gran Canaria en de Roque Bentayga. En dan zien we boven de wolken uit ook nog de vulkaan Teide op Tenerife, zo'n 100 km bij ons vandaan.  

Onze kampeerplek met in de verte de Roque Nublo

Beneden ons ligt het dichtsbijzijnde dorp, Tejeda. 

We hadden niet zulk mooi weer verwacht, maar na een kwartier lopen kreeg de zon de rest van de dag de overhand. De temperatuur was ondanks de hoogte van 1700 meter zo'n 15 graden.

Het is druk op de bergwegen, want de Spanjaarden hebben een vrije dag, Día de Constitución.  

Geen opmerkingen: