17.12.21

Fuerteventura (4)

Kampeerplek aan de Costa Calma

Bij de een is de verkoudheid op z'n retour, maar ook nog niet helemaal weg, bij de ander is hij ook gekomen, ook langdurig met een loopneus en koorts. De tweede test die we hadden gekocht leverde vandaag ook een negatief resultaat op, dus we houden het er maar op dat het geen corona kan zijn. 

Pájara

Na twee overnachtingen aan de Costa Calma zijn we nu in het dorp Pájara in het binnenland, de hoofdplaats van de gemeente met die naam, dus met een gemeentehuis, maar verder een klein dorp.

Wel heeft het charme. Langs de droge rivierbedding bloeien de bougainvilles uitbundig en verder is er veel groen. Naast de parkeerplaats in het centrum waar we overnachten is een kraan en er is een toiletgebouw dat helaas tot 15 uur open is. 

Waarom niet naar een camping, zullen sommigen zich misschien afvragen. Simpel, die zijn er niet op Fuerteventura en Lanzarote. Camperplaatsen ook niet, op twee na, waar we nog niet in de buurt waren.

We zoeken dus vrije plaatsen om te staan, met behulp van de app Park4Night. Soms is er niets en andere keren is er wel een wc, een stranddouche en een watertappunt. Een stroomaansluiting vind je nergens maar dat is ook de minste zorg als je een zonnepaneel hebt.

Het legen van het chemisch toilet en de afvalwatertank kan op sommige plaatsen die ook op de app staan. 

We redden ons dus wel en het heeft ook wel iets om zo te reizen en vele anderen doen het ook zo. 

Het weer is vrijwel optimaal. Er is nu minder wind en het is zo'n 20 graden met veel zon. Het zicht wordt wat vertroebeld doordat er veel saharastof in de lucht zit. 

Elke dag een wandeling; vandaag was het wat te zwaar, vooral de lastige afdaling

 

Geen opmerkingen: