22.12.21

Fuerteventura (7)

Eindelijk weer eens op de fiets

Gisteren hebben we eerst een molen bezocht, één van de de overgebleven 20 windmolens waar vroeger graan mee gemalen werd. Ze zijn een markante verschijning op dit eiland en je verwacht ze ook wel een beetje met zo'n naam: Fuerteventura = sterke wind. 
Bezoek aan een windmolen gisteren

Het meelproduct wordt gofio genoemd, geroosterde graankorrels van verschillende soort en daarna gemalen. 

Zelfs een fietspad naar El Cotillo

We hebben overnacht bij een eenzaam gelegen bed & breakfast, maar we namen er geen ontbijt en sliepen gewoon in ons eigen bed. Het is wel handig af en toe zo'n adres te hebben waar je eens op een andere bank kunt zitten en een lekkere douche hebt. Er waren in deze kleine en primitieve B&B heel wat gasten.

Vandaag hebben we een flinke fietstocht gedaan, vrijwel geheel over onverharde wegen. Het was 41 km met 300 meter hoogteverschil. Bepaalde gedeelten waren echt prachtig, vooral langs de oceaan. We hadden een koffiestop in het toeristische dorp El Cotillo. 

De route was mooi maar uiteindelijk iets te lang of zwaar als je verkoudheid nog niet helemaal is verdwenen.

 

El Cotillo
El Cotillo
We overnachten nu op een goed uitgeruste camperplaats in Corralejo, zelfs met wasmachine, droger, douche en elektriciteit. Eigenlijk de eerste in zijn soort op dit eiland.

Helaas was de wasmachine kapot en we ontdekten ook dat we geen elektriciteit meer krijgen als we met een stroomkabel zijn aangesloten. Na bijna 3 maanden onderweg is dit onze eerste pech. Maar het is te overzien want via de dynamo en het zonnepaneel wordt de accu nog gewoon opgeladen. 

Molen in Lajares

Corralejo is de noordelijkste stad op Fuerteventura en je kunt Lanzarote hier zien liggen, een overvaart van slechts 25 minuten. Dat doen we waarschijnlijk 28 december. 

Geen opmerkingen: