31.12.21

Lanzarote (2)

Het zwart-witte strand bij Órzola

Op de valreep nog een bericht van ons in het oude jaar. Wij staan op het strand ten zuiden van Órzola, helemaal in het noorden van Lanzarote. Het is een zandstrand gelardeerd met lavabrokken. Omdat er met eb poelen water achterblijven is het een ideale plek voor kinderen, die we hier dan ook veelvuldig zien.

Wandeling tussen de lavabrokken
Ook staan er hier 's nachts een stuk of vijftien campers. De afgelopen nacht was het weer heerlijk rustig; zelfs de branding hoor je nauwelijks.

Zicht op Órzola
Vandaag hebben we de twee kilometer naar het dorp Órzola gewandeld. Het is er opvallend levendig vanwege de veerbootjes die op en neer gaan naar het naburige autovrije eilandje La Graciosa. Veel toeristen vanuit de toeristische centra komen hier met bussen aan en ze maken hier er dagtocht van. Het lijkt ons te druk.

Jardín de Cactus

Gisteren hebben we op weg naar het noorden een tussenstop gemaakt bij de cactustuin van de kunstenaar César Manrique. Het is een van de landschapskunstwerken die hij heeft nagelaten. Wij vonden het een leuke plek. Er zijn vele tientallen soorten vanuit de hele wereld hier verzameld en smaakvol tentoongesteld. Het is eigenlijk een grote kuil waardoor de tuin beschut is tegen de wind.

Jardín de Cactus

Wij hebben er vandaag een relaxt dagje op het strand van gemaakt en bereiden ons nu voor op het einde van het jaar. We kunnen de Nederlandse tv hier via internet ontvangen, dus het aftelmoment zal dan om 23.00 uur locale tijd zijn. Maar we blijven ongetwijfeld wel even op tot het hier ook 24.00 uur is.

Hoe dan ook, we wensen de trouwe lezers van ons blog een in alle opzichten ontspannen en gezond 2022.

 

 


Geen opmerkingen: