18.12.21

Fuerteventura (5)

Het zwarte strand van de baai van Ajuy

Na wat boodschappen bij de Spar in Pájara reden we 10 km naar de kust, naar het dorpje Ajuy. 

De enorm grote zwarte grot

Ook hier is weer een leuke overnachtingsplek; we staan met zes andere campers in de droge rivierbedding die uitkomt in zee. Het is een relaxt dorp met een aantal restaurants, dus nu in het weekeinde is er wel de nodige aanloop, ook voor het strand dat aan deze kant van het eiland zwart is. De mensen komen vooral af op de grot, de zwarte grot. Deze is te bereiken na een mooie wandeling van 20 minuten. 

Het pad naar de grot

We hebben de persconferentie op de Nederlandse televisie gezien waarin een nieuwe lockdown werd afgekondigd. We hebben serieus te doen met alle mensen in het land die er onder lijden.

In Spanje lopen de besmettingen ook wel op en zijn nu ongeveer de helft per 100.000 inwoners vergeleken met Nederland. Maar maatregelen zijn er niet, behalve dan afstand houden en mondkapjesplicht. Daar houdt men zich ook goed aan. Ook de vaccinatiegraad is hoger en zeker de boostercampagne is hier veel verder. 

Alles is dus open, restaurants, bars, openbaar vervoer, winkels enzovoorts. Voorlopig prijzen we ons dus gelukkig maar beseffen dat het ook hier kan veranderen. 

Geen opmerkingen: