3.12.21

Gran Canaria (13)

Barranco de las Vacas

We hebben de bergen weer verruild voor de kust. Maar niet na enkele bezienswaardige plekken te hebben gezien. Allereerst bezochten we de Barranco de las Vacas. Net als vele anderen zochten we dat met behulp van de navigatie op de verkeerde plek, hetgeen vertwijfeld zoeken opleverde.

Barranco de las Vacas

Nadat we de juiste plek hadden gevonden bleek het een maar 100 meter korte kloof te zijn die wel heel mooi gemodelleerd was. We hadden zoiets wel vaker in de VS en Jordanië gezien maar hadden het hier op Gran Canaria niet echt verwacht. 

Barranco de Guayadecke

We gingen door naar de Barranco de Guayadecke, bekend om zijn grotwoningen, maar ook gewoon als indrukwekkende kloof. 
Grotwoning in Guayadecke

In afwachting van het voederen

We daalden daarna af naar zeeniveau en kwamen in het extreem drukke verkeer terecht rond de snelweg die langs de oostkant van het eiland loopt. De verstedelijking is duidelijk hier geconcentreerd met het vliegveld, distributiecentra en uitgestrekte steden. Gran Canaria telt overigens 700.000 inwoners. 

Playa de la Garita

Toch vonden we hier een kuststrook met strandjes en rotsen en een mooie promenade. Bij een van deze strandjes, niet ver van de stad Telde, staan wij nu, samen met zeker 15 andere campers en busjes. 

Het weer was vandaag matig met veel wind, weinig zon en af en toe regen. In de avonduren is het hier toch nog steeds 17 graden, een heel verschil met de bergen.


Geen opmerkingen: