27.12.21

Fuerteventura (9)

Naar de Barranco de Enamorados

We hebben drie dagen doorgebracht aan de fraaie kust bij El Cotillo. Zee, strand en branding vervelen niet snel, hoewel wij nooit in zee gaan. 

De kerstdagen brachten we dus ook hier door, gewoon in en rond de camper. Het kerstdiner bereidden we zelf. De dag na kerst (Tweede Kerstdag bestaat hier niet) lunchten we in een restaurant, pokebowl, dus simpel maar lekker. 

Barranco de los Enamorados

Vandaag fietsten we naar de Barranco de los Enamorados. De kloof van de geliefden dus.
Vernielingen

Het is een fossiel duinlandschap, beschermde natuur, zo laten de bordjes ons zien, maar daar trekken de geliefden zich vaak niets van aan. In de zachte rots zijn ontelbare namen gekrast en daarmee is de wetenschappelijke en landschappelijke waarde van dit gebied geweld aangedaan. 

De ondergaande zon schijnt op de wolken boven El Cotillo

Drie dagen vrij staan ging prima wat betreft de watervoorraad en de accu maar de wc raakte wel bijna vol, zodat we vandaag terugreden naar Corralejo, waar het servicepunt is waar we al eerder van hebben gebruikgemaakt. Je kunt daar de wc en het afvalwater lozen en water innemen (voor 1 euro; water is schaars en duur op Fuerteventura) en er is ook een wasplaats voor de auto. Zo kon het zand en het zout er weer even afgespoeld worden. 

We staan nu op een groot terrein aan de rand van Corralejo waar zeker 20 campers en busjes staan. Ons eerste bezoek aan Fuerteventura komt hiermee ten einde want morgenochtend varen we over naar Lanzarote.

We hebben Fuerteventura ervaren als een heerlijk eiland met fantastische stranden, enkele leuke dorpen en verder veel woestijn. Het is een ideale omgeving voor campers als je houdt van vrijstaan. Wij vonden dat erg fijn en we hebben dat eigenlijk nooit eerder zo veel gedaan en we namen voor lief dat we enkele dagen achter elkaar niet konden douchen.

Het toerisme is hier natuurlijk aanwezig, waarbij opvalt dat het zuidelijke deel vooral Duitsers trekt en het noordelijke deel heel veel Italianen. Veel horeca en andere bedrijvigheid is in bezit van Italianen en soms lijkt Italiaans meer de voertaal dan Spaans.

Er komt nog een tweede, korter, bezoek aan Fuerteventura, want van Lanzarote gaan we via Fuerteventura en Gran Canaria naar Tenerife. 


Geen opmerkingen: