6.2.24

Cafayate (2)

Kunst van de natuur: Los Estratos
We wilden beslist de Quebrada de Cafayate (of ook wel Quebrada de las Conchas) nog eens zien. Tijdens onze fietsreis destijds hebben we lang niet alle hoogtepunten gezien.
Koken op de vrije plek; later kwam er onweer

De ongeveer 40 km lange weg vanuit Cafayate is populair onder toeristen; er komen dagelijks vele minibusjes en huurauto's langs. Om de toeristenstroom en de souvenirverkopers voor te zijn besloten we gistermiddag al enkele dingen te bekijken en te overnachten op een vrije plek in de vallei. Die plek was gevonden maar we kregen er later enigszins spijt van want uitgerekend deze nacht trokken er meerdere onweersbuien over. We stonden weliswaar zo dat we geen overstroming riskeerden maar het slaapt niet zo rustig. 

Tijdens een wandeling gisteren

Vandaag bleek dat de weg op diverse plaatsen was overstroomd door modderstromen.  Op één plek had wel een halve meter gelegen maar met machines was de weg weer vrij gemaakt. 

Na een vroeg begin van de dag waren we in de Garganta del Diablo (ja ook hier een duivelskeel) en het Anfiteatro de eerste bezoekers. Het zijn prachtige indrukwekkende kloven, te bereiken vanaf de hoofdweg via korte wandelpaden. 

De nauwe toegang tot het Anfiteatro

Klauteren in de duivelskeel, Garganta del Diablo

We sloten af met een wandeling naar Los Estratos (de lagen). De ene kant van de vallei biedt majestueuze rode rotsen en de andere kant, waar het wandelpad loopt, de gelaagde rotsen in alle mogelijke kleuren. We hebben zoiets niet eerder gezien. 
Los Estratos

We reden weer terug naar Cafayate, over dezelfde weg.

De gemeentelijke camping biedt schaduw

We staan ook weer op dezelfde camping.

Na het onweer van de afgelopen nacht is het opnieuw mooi geworden. 

Geen opmerkingen: