3.2.24

Cafayate

We volgden de afgelopen twee dagen de bruine rivier Calchaquí, meestal breed, soms smal

Argentinië is een luidruchtig land, dat we weten we inmiddels. Maar dat het in dorpjes ver in het achterland ook zo is, dat hadden we niet verwacht. 

Ook de meest slaperige dorpen hebben een mooie plaza,
zoals Seclantás

Op de camping in Cachí kwam de muziek op een gegeven moment van vier kanten. Je moet je er maar aan overgeven. In Molinos, een dorpje dat alleen maar via zandwegen te bereiken is, werden we gisteravond getrakteerd op een dancemuziek avond, dicht bij de camping. Het duurde van 9 uur 's avonds tot 5 uur in de ochtend. Later hoorden we dat er vandaag een folkloristische dag zou zijn in het dorp, dus zal het daar mee te maken hebben, hoewel de muziek allesbehalve folkloristisch klonk.


Ook heeft elk dorp een kerk; dit is Seclantás
De weg tussen Cachí en Cafayate is 175 km waarvan 140 km onverhard, bijna constant wasbord. Het vergde dus weer het nodige van ons en de bus, hoewel niet te vergelijken met 16 jaar geleden toen we in drie dagen hetzelfde traject met de fiets aflegden. 
Wat we er voor terug kregen was een mooi landschap; vooral de Quebrada de las Flechas springt er uit. 
De Quebrada de las Flechas 

Het groene dal van de Calchaquí

De campings in Cachí en Molinos waren gemeentecampings die evenals in Salta prima verzorgd zijn. Er loopt personeel rond om de boel schoon en opgeruimd te houden en er zijn geen gebreken. Er is voldoende schaduw. Hier in Cafayate is de gemeentecamping iets minder van kwaliteit, maar wel schoon. 


We krijgen steeds warmer weer, nu al ruim boven de 30 graden overdag en niet meer dagelijks een onweersbui. We hebben er geen probleem mee.

Cafayate is een toeristisch dorp met veel wijngaarden rondom. Ook hier is weer een concert, maar gelukkig op enige afstand.


De route sinds 17 januari van Jujuy via Humahuaca en Salta naar Cafayate was 825km

Geen opmerkingen: