8.2.24

Hualfin

Pachamama
Gisteren vertrokken we uit Cafayate en bezochten we onderweg het indrukwekkende museum gewijd aan Pachamama in Amaichá del Valle. 
 

Het museum is een schepping van de kunstenaar Hector Cruz en stelt als museum niet eens zoveel voor maar als bouwwerk des te meer. Pachamama is moeder aarde en werd door de inheemse bevolking geëerd voor de Inca's kwamen. 


 
Ook veel andere symbolen uit die cultuur waren inspiratie voor de kunstwerken van Hector Cruz. Het werd gerealiseerd in de jaren 1986-1996 op een hectare groot terrein. Het is vrijwel volledig uitgevoerd in verschillende kleuren keitjes en steentjes. Wij vonden het prachtig. 
Twee halvemanen

We reden door naar Santa Maria, een vrij groot dorp met een grote gemeentecamping. Er was aanvankelijk de nodige muziek maar het werd 's avonds rustig en we hadden een goede nacht. 


Vandaag reden we verder naar het zuiden over de Ruta 40. We herinneren ons heel goed een lang recht stuk van deze weg waar we in 2007 enorme tegenwind op de fiets hadden. We konden het doel voor die dag niet meer halen en zetten onze tent op in een bushokje. We zagen nu dat dit hokje er nog staat. 

We reden een fietser voorbij die heerlijk wind mee had... 

De kloof Pozo Verde in Hualfin
In Hualfin staan we op een picknickterrein bij de ingang van een fotogenieke kloof. Er is een gids die ons opving en zei dat er alleen met gids gewandeld mag worden. Geen probleem.
 

Het was 2 kilometer en zeer de moeite waard, ondanks het vele moois wat we de laatste weken al hebben gezien. Er stroomt water in de kloof tussen de verschillende poelen en dat maakt het bijzonder. Normaal is het water helder maar door de regen van de laatste dagen is het bruin.   

Er zijn op deze plek een stuk of twintig papegaaien die hier steeds rondvliegen onder luid kabaal. Ook de vorige dagen zagen en hoorden we ze al vaak. 
 


De gids verstrekte ons stokken

Geen opmerkingen: