13.2.24

Fiambalá

Het doel van de wandeling
De laatste dagen hebben we niet veel bijzondere dingen gedaan, vandaar dat we even gewacht hebben met een verslag. 

Vrijdag en zaterdag waren we in Belén op een kleine, groene camping. Even na ons kwamen de Nederlanders Jaap en Tieneke ook aan, de reizigers die we al enkele keren eerder ontmoetten, in Humahuaca en Salta. Zaterdag deden we nog wel een inspannende wandeling naar een opvallend uitzichtpunt boven Belén. Het was 300 meter hoogteverschil en vanwege de warmte kostte dat de nodig zweetdruppels.

Schaduw op camping Olivos in Tinogasta
Zondag reden we naar Tinogasta en daar verbleven we op een camping van een Nederlandse vrouw en Argentijnse man. Het is een populaire camping en het was er aangenaam om te verblijven. Ook hier kwamen Tieneke en Jaap. Er is een zwembad en dat trekt veel mensen. Hele families installeren zich voor een dag om te barbecueën en te zwemmen. 's Avonds is het weer voorbij en wordt het rustig. Wel werden we gewaarschuwd dat het de avond en nacht erna flink onrustig zou worden met carnaval. Wij trokken onze conclusies.
Lunch met uitzicht op de wijngaarden

Gisteren, maandag, bezochten we een bodega. We kregen enkele wijnen te proeven en samen met de hapjes was het een geslaagde lunch. Van de rondleiding kwam niets terecht want er was inmiddels een flinke onweersbui losgebarsten. Ook bleek het onmogelijk naar de nabijgelegen thermen te rijden. De weg was onderbroken door een wild stromende rivier. 

Kamperen bij de kerk

We besloten naar een vrije kampeerplaats te gaan bij een adobe kerkje, eenzaam gelegen. Ook daar kwam wat regen maar het was een aangename plek, compleet met sanitaire voorzieningen, picknicktafels en verlichting. Er vlogen ook op deze plek veel papegaaien rond. 

De hele nacht is de kerk open en verlicht

Gisteravond was het al flink afgekoeld, een heel verschil met de afgelopen nachten toen we soms met 30 graden naar bed gingen. Vandaag komt de temperatuur nauwelijks boven de 20 graden uit en is het bewolkt. Ons plan om de bekendere thermale baden van Fiambalá te bezoeken hebben we daarom tot morgen uitgesteld. We staan op een kleine, verzorgde camping, genaamd Paraiso, maar paradijs is toch iets te pretentieus als benaming.

Nog een oud adobe kerkje, nauwelijks te herkennen; adobe is zongedroogde modder vermengd met stro

Geen opmerkingen: