18.2.24

Villa Unión

Termas de Fiambalá

In Fiambalá bezochten we woensdag de thermale baden. Ze liggen idyllisch in een kloof, gedeeltelijk in de schaduw van bomen.

Het hoogstgelegen bad was 45 graden, te heet om lang in te verblijven maar er zijn ruim 10 andere baden met een steeds aflopende temperatuur. Het was leuk om een paar uurtjes te verblijven. 

We reden terug naar Tinogasta om daar op de bekende camping nog een dag door te brengen. Het was er nu heel rustig, want de schoolvakanties zijn voorbij, dus het zwembad vrijwel leeg. In het dorp werden we nog aangesproken door een Nederlandstalige man, die als leraar in het dorp bleek te werken, al 25 jaar. Hij bleek wel Argentijnse roots te hebben maar sprak accentloos Nederlands. Hij vertelde dat onderwijzend personeel na 25 dienstjaren met pensioen kon, hetgeen hij zelf ook wel wat luxe vond. De sociale voorzieningen in Argentinië zijn volgens de nieuwe president ook te ruim, dus er zal wel wat gaan veranderen.

De Libanese keuken in Zuid-Amerika
De volgende dag reden we naar Chilecito, een stad die we nog kennen van onze fietsreis. We kwamen terecht op een bijzonder leuke camping, Inti Huasi, en boekten twee nachten. We hebben niet veel bijzonders gedaan hier, maar wel een bijzonder restaurant bezocht, een Libanees restaurant. De Libanese kok weet er iets bijzonders van te maken, een tafel vol kleine, zeer smakelijke gerechten, alles vegetarisch. Het was smullen. Jammer was dat we met lunchtijd de enige gasten waren; het restaurant verdient meer klandizie. 

Cuesta de Miranda
Gisteren reden we verder over de Ruta 40 en nu een fraai gedeelte, de Cuesta de Miranda. Ook dit hebben we 16 jaar geleden gefietst en toen was een groot deel nog onverhard. Tegenwoordig is het een mooie asfaltweg.
Je zou blasé worden van alweer een mooie kloof

We hebben onderweg overnacht langs de route, bij een schilderachtige kloof met zwemwater. Wel fris en vrij druk op deze weekenddag, want het is kennelijk een bekende plek. We werden hier nog aangesproken door Nederlanders in een in Chili gekochte kampeerbus. Ze maken een reis van een jaar. 

Vandaag is het weer tijdelijk omgeslagen. Het is bewolkt en regenachtig met temperaturen die 10 graden lager liggen dan gisteren. In het dorp Villa Unión hebben we weer een camping. 

Sinds 7 februari 860 kilometer afgelegd

Geen opmerkingen: