25.2.24

Mina Clavero

Camping APA, aan het stuwmeer, niet ver van Villa Dolores
Langzamerhand naderen we de grote stad Córdoba, waar we donderdag hopen aan te komen. We zijn nu in het heuvelachtige gebied ten westen van deze stad. De hoogste toppen zijn bijna 2000 meter, dus eigenlijk bergen.
Wandeling in de heuvels bij Merlo

Eergisteren waren we in Merlo, een echte toeristenplaats. Het was er die vrijdag flink druk. Na een lekkere lunch zochten we een camping op, even buiten het dorp. Het bleek er erg rustig te zijn, misschien omdat hij relatief duur is (circa 11 euro), maar de voorzieningen waren wel tiptop. 

Camping APA
Gisteren deden we eerst een wandeling in de buurt van deze camping en vertrokken daarna naar een camping even voorbij Villa Dolores. Het is aan een stuwmeer en de standplaats was bijzonder aantrekkelijk. De voorzieningen helaas wat minder, met onder andere koude douches.
De nieuwsgierige kinderen van de beheerders

De afgelopen nacht viel er flink wat regen en ook vandaag was het eerst nog regenachtig. De zon kwam er niet aan te pas. De komende dagen beloven meer zomers te worden.

We lunchten in het dorp Nono, forel deze keer. Onze standplaats voor vannacht is iets verderop in Mina Clavero, ook weer een toeristisch dorp. Er loopt een ondiepe rivier doorheen met brede zandstranden. Ook naast de camping zien we mensen op het rivierstrand. 

Rivierstrand in Mina Clavero

Geen opmerkingen: