6.4.18

Laguna de Atitlan (4)

Uitzicht over San Juan en het meer Atitlan
Vandaag was het beeld verdeeld. Jan ging wandelen met de campingeigenaar en zijn vrouw en een Amerikaans echtpaar. Janny bleef bij de camper, o.a. om een flinke schoonmaakbeurt te geven.

De maisakkers boven op de berg met de hand geoogst en bewerkt
De wandeling duurde ruim 2 uur en was ongeveer 7 km. Eerst een stukje met de tuktuk en daarna verder omhoog met een busje naar Santa Clara. Daar begon de wandeling met mooie uitzichten op het meer. Dan de afdaling van 500 meter hoogteverschil over een mooi pad. In San Juan namen we de boot terug. Een leuk uitstapje alles bij elkaar.

De lange afdaling
Op de camping kwam later in de middag een motor met zijspan aan met twee jonge vrouwen er op. Heel bijzonder. Het bleek een Nederlandse en een Amerikaanse te zijn en ze reizen van de VS naar Panama in een halfjaar.
Het voertuig van het Russische merk Ural (nog bijna nieuw) is een soort BMW-namaak. Je valt wel op als twee vrouwen op zo’n ding.

We komen overigens op de meest onverwachte momenten Nederlandssprekenden tegen. Zo is een van de gasten hier (ze overwinteren elk jaar hier maanden in een appartement) een Nederlands sprekende Amerikaan. De Poolse vrouw van de Franse eigenaar spreekt ook Nederlands want daar heeft ze gestudeerd en gewerkt.

Het is niet alleen camping hier, er zijn ook negen appartementen. Momenteel wordt er gewerkt aan een luxe villa, ook voor de verhuur.

1 opmerking:

Anoniem zei


Wat een leuk verhaal weer over de verschillende ontmoetingen met nederlands sprekende reizigers, het tweetal op de motor met zijspan is ook zo bijzonder.Janny, de afspraak voor het restaurant werd afgezegd met veel excuses omdat de cardioloog die Jose geholpen heeft alleen die middag kon.Geeft niet, we gaan nu zondag.Liefs, Marina