13.1.19

Bahía de Concepción

Punta Arena, Bahía de Concepción
Een van de mooiste gebieden in Baja California is deze baai.
Playa Requeson
Er zijn diverse stranden waar gekampeerd kan worden. Er zijn geen voorzieningen behalve latrines en soms afvalbakken. Er is ook geen internet in deze streek, zodat we dit bericht schrijven, nu we in Mulegé zijn.
Het is vandaag overigens precies een jaar geleden dat we naar Panama-Stad vlogen om onze Amerika-reis te beginnen.

Playa Requeson, relatief ‘druk’
De eerste dag aan Bahía de Concepción reden we naar Playa Requeson, een betoverend strandje. Het is een landtong die bij eb een verbinding heeft met een eilandje vlakbij. Wij hebben alleen meegemaakt dat je toch minstens kniediep door het water moest en dat hebben we niet gedaan.

Er staan diverse campers voor langere tijd en ze staan vrij dicht op elkaar op een rijtje langs de vloedlijn. Het is blijkbaar privéterrein want er wordt geld opgehaald.
We hebben er een dag gestaan en onder andere genoten van de fraaie sterrenhemel. De maan was weg en er was totaal geen ander licht zodat je de sterren ziet zoals je ze in Nederland nooit ziet.

De tweede dag zijn we iets verder gereden, naar Punta Arena. Dat ligt verder van de weg af zodat je echt helemaal niets meer hoort. Geen verkeer en geen branding, alleen soms vogels. De zee is in deze baai bijna rimpelloos. We zagen op ruime afstand twee dolfijnen meermalen uit het water komen.

We hebben een flink stuk tonijnfilet gekocht van iemand die ermee langskwam. Met een salade erbij was het een heerlijke maaltijd. Als je niet van vis of garnalen houdt zit je op Baja eigenlijk niet goed.

Behalve wandelen, lezen, eten koken en eten doen we bijna niets aan het strand. En we praten met de buren.

In Loreto hadden we een fietser ontmoet uit Montreal en die zagen we terug op Playa Requeson en vandaag opnieuw in Mulegé. We reizen dus echt in fietserstempo.

Geen opmerkingen: