29.1.19

Ensenada (2)

Een oud stukje Ensenada
We deden een toeristische wandeling door Ensenda en combineerde dat meteen met bezoeken aan de wasserette en de kapper.

We hebben in 1996 ook een tijdje in Ensenada doorgebracht en we vonden het hotel waar we toen waren terug. Ook de vismarkt en de bar Hussong’s Cantina vonden we. Hussong’s is ondanks zijn bescheiden uiterlijk een vermaarde plek, mede omdat de bar al sinds 1892 bestaat. We waren er destijds en het is er dan heel geanimeerd, maar deze maandagmiddag zaten de deuren dicht.

Een hele hap zo’n torta
De historische bar Hussong’s
Daar in de buurt bezochten we een oude gevangenis die tegenwoordig deels is ingericht als museum.

In een park zagen we stalletjes die torta’s verkopen. Deze vier identieke stalletjes bestaan al sinds de vijftiger jaren en zijn heel geliefd bij de Mexicanen. Torta’s zijn eigenlijk gewoon belegde broodjes, maar ze smaken hier beslist goed.

Het gebouw Riviera
Tenslotte kwamen we nog bij een historisch gebouw dat bekend is onder de naam Riviera. We hoorden dat hier zeven bars waren gevestigd. De reden: je mocht toen in een bar maar twee consumpties nemen en omdat je de Amerikanen die hier tijdens de Drooglegging massaal kwamen drinken niet zo kon afschepen, konden ze zo toch aan hun trekken komen.
Een van de bars heet Bar Andaluz en hier zou de Mexicaanse mixdrank margarita voor het eerst zijn gemaakt.

Hier werd in 1948 de margarita geboren
Ensenada is een stad waar veel cruiseschepen aanleggen en waar Amerikanen voor een weekend naar toe gaan. Daarom worden we nogal hardnekkig in het Engels aangesproken, ook als we zelf in het Spaans terugpraten.
Opvallend in het straatbeeld zijn vooral de tientallen apotheken. Hier wordt door de Amerikanen groot ingekocht, maar vandaag was het overal bijzonder rustig.

Geen opmerkingen: