5.1.19

Punta Conejo (2)

De vis wordt schoongemaakt
Vandaag was operatie sierra.
Sierra is zaagvis en zo een kochten we in het naburige visserskamp voor 50 pesos (€2,30). De man maakte hem ook nog voor ons schoon.

Deze joekel van bijna 60 cm en ca. 1 kg past natuurlijk in geen enkele pan.

Aangespoeld hout verzamelen
We zochten hout en dat was gelukkig ruim voorhanden. We lieten het grotendeels opbranden en legden de in aluminiumfolie verpakte vis in de gloeiende kooltjes. We hadden er ook nog groenten en kruiden bij verpakt.

Het eindresultaat
Na een halfuur pakten we het pakket weer uit en de vis bleek heerlijk gaar en smaakte geweldig goed.

Buiten deze visverkopers ben je wel helemaal op jezelf aangewezen. Je moet water en etenswaren zelf meebrengen want er is in de wijde omtrek geen dorp. Punta Conejo is niet eens een nederzetting te noemen. De vissers die hier actief zijn wonen in zelf getimmerde barakken. Conejo betekent konijn, maar die zien we hier niet.

Er is vlak naast ons een kleine vuurtoren die werkt op zonne-energie.


1 opmerking:

richbran zei

In een grijs verleden ook zoiets gedaan in Australië. Daar is een boom die een bijzondere bast heeft, die lijkt op elkaar geplakte velletjes papier. Die heet dan ook niet verwonderlijk een paperbark tree https://parksaustralia.gov.au/kakadu/discover/nature/plants/paperbark-tree/
Hij komt maar in bepaalde delen van Australië voor.

Met de bast enigszins nat gemaakt werd ereen lokale vis in verpakt en die net zoals bij jullie in de nagloeiende as van een houtvuur gedaan.
Het was heerlijk!
http://tasteaustralia.biz/bushfood/paperbark/paperbark-recipes/