2.1.19

Pescadero

Mexico is een beschaafd land wat vuurwerk betreft. Niemand heeft het zelf, maar er worden wel vuurwerkshows gehouden. In Cabo San Lucas was het een heel fraai vuurwerk, in de baai waaraan de stad ligt. Duizenden mensen hadden zich verzameld op het strand.

Erg krap; we konden alleen door de schuifdeur in en uit
Deze stad is naar onze smaak veel te sterk Amerikaans geworden. Als je langs de jachthaven wandelt kom je langs een aaneenschakeling van chique restaurants en trendy bars. In de haven leggen ook cruiseschepen aan die het geheel nog commerciëler maken. Soms waan je je in Las Vegas.
We waren hier 22 jaar geleden op de fiets en toen waren veel wegen in de stad nog zandwegen. Het toerisme heeft zijn werk gedaan.

Onze accommodatie was wel het andere uiterste: een low-budget hostal met tuin om te kunnen kamperen. Eigenlijk kan er maar een camper staan maar er waren ook nog twee Italiaanse vrouwen die in hun in Canada gekochte auto sliepen. Voor een Australisch stel in een busje was geen plek meer; ze parkeerden op straat. De eigenaar met rasta-haar was al even relaxed als de klanten.

We probeerden te wandelen naar de rotsboog aan het eind van de kaap, maar allerlei hekken en verboden maakten ons dat onmogelijk. Je moest maar met een bootje gaan, maar dat hebben we niet gedaan.

Na de lunch reden we verder naar Pescadero, iets ten zuiden van Todos Santos. Hier staan we op een goed uitgeruste camping.

Geen opmerkingen: