24.1.19

Cataviña

Omgeving Cataviña
De afgelopen nacht sliepen we op de parkeerplaats van een hotel in Cataviña. Het leek een vrij luxe hotel maar desalniettemin mochten we de mooie toiletvoorzieningen gebruiken. Prima gratis service.
Overal rotsblokken en cactussen

De omgeving van Cataviña is paradijselijk. Iemand lijkt rijkelijk grote rotsblokken te hebben rondgestrooid en daar tussen staan allerlei soorten cactussen. We deden een wandeling door het gebied en belandden bij een stroompje, dat omzoomd is met palmbomen. Een mooiere tuin kun je zelf niet aanleggen.

Vanmorgen deden deden we nog een korte wandeling naar een plek met rotsschilderingen. Deze hebben de 1000 jaar sinds hun ontstaan niet goed doorstaan, want je ziet er vrijwel niets meer van. Toch een mooie wandeling.

Misvormde cactus
Evenals gisteren moesten we daarna nog zo’n 180 km rijden door een vrijwel leeg landschap, maar wel mooi. Het loont blijkbaar ook niet de moeite om mobiele telefonie in dit gebied aan te leggen. Zo’n 450 km hadden we geen enkel telefoonsignaal, laat staan 3g.

Nu zijn we weer aan de westkust, even ten zuiden van San Quintin. Hier is wel mobiel internet.
We staan op een ruine maar vrijwel lege camping vlak achter de lage duinen. We kijken weer op zee.
Er is hier weinig anders te doen dan een strandwandeling te maken. Het is 20 graden, volop zonnig en met een beetje wind.
Brede zandstranden en duinen bij San Quintin
De camping biedt alleen zout water in de wc’s en douches. Er is helemaal geen drinkwater, maar we hebben gelukkig altijd voldoende bij ons.

Geen opmerkingen: