28.1.19

Ensenada

Birria
We moeten het even over birria hebben. Dat is in een deel van Mexico een bijzonder geliefd gerecht. Het wordt vooral op zondag gegeten. Er zijn restaurants die daar in zijn gespecialiceerd, de zogenoemde birrierias.

Nu zijn wij als flexitariërs (we eten hooguit een keer per week vlees) wat huiverig, maar we konden toch niet Mexico verlaten zonder het een keer te hebben geproefd.
We vonden in Ensenada een goed bekendstaande birrieria en deze bleek vol met Mexicanen te zitten en er speelden muzikanten bij de tafels. Een leuke sfeer dus.

Wij bestelden birria van geit en lam in de variant dat het geroosterd is. Je krijgt er een jus, bonen, wat rauwe groente, guacamole en tortillas bij. Hoe je dat precies moet opeten was nog even de vraag, Om ons heen kijkend bleek vrijwel iedereen dat weer anders te doen...

Hoe het ook zij, het smaakte heerlijk. We hadden kleine porties besteld en het bleek meer dan genoeg.

La Bufadora
Vanochtend zijn we eerst nog even naar La Bufadora geweest. We weten er geen Nederlands woord voor. Het is een verschijnsel dat op enkele plekken ter wereld voorkomt. De verder weinig spectaculaire golfslag zorgt in een grot voor overdruk waardoor er een nevel tot zo’n 20 meter omhoog spuit.
Er komen honderden toeristen op af en voordat je er bent moet je 400 meter langs allemaal toeristische winkeltjes lopen. Het is een van de drukste plekken in zijn soort tot dusverre op onze reis.

In Ensenada zitten we voor de verandering in een hotel (vier sterren nog wel) en we hebben hier voor drie nachten geboekt. In de stad zelf of dichtbij zijn geen geschikte kampeermogelijkheden.

Geen opmerkingen: