2.1.22

Lanzarote (3)

Mirador del Rio

Gisteren op Nieuwjaarsdag bezochten we de Mirador del Rio. Vanaf een rotspunt op 350 meter hoogte kijk je op het eiland La Graciosa. Het uitzichtpunt is een ruimte die ook is geschapen door de kunstenaar César Manrique. 

Je kunt er een kop koffie nemen en in alle rust (we waren de eerste bezoekers om 10.00 uur) opgaan in dit mooie plaatje. Daarnaast zijn er ook platforms buiten. Het is een betoverende plek.

La Graciosa
Vervolgens reden we naar het dorp Haría dat zich richt op toeristen. Er is een promenade met winkeltjes en kraampjes en een enkel café. 

Helaas bracht dit bezoek ons een klein ongeluk. Op de onverharde parkeerplaats lag blijkbaar een schroef die zich in de linker voorband boorde. Jan heeft de band verwisseld want er ontsnapte wel wat lucht. Later deze week maar eens naar een bandenboer in de stad Arrecife om hem te laten repareren. 

Ook de derde nacht stonden we op het strandje bij Órzola.

Straatbeeld in Teguise

Vandaag vertrokken we naar de overkant van het eiland, naar Caleta de Famara. We deden daarbij eerst het toeristische dorp Teguise aan. Of het aan de zondag lag weten we niet, maar het was er erg druk. De toeristen werden onder andere met bussen aangevoerd. Hier was een uitgebreide markt, natuurlijk ook helemaal gericht op toeristen. We lieten dat maar aan ons voorbijgaan, ook omdat de meeste toeristen, in tegenstelling tot de autochtone bevolking, weigeren mondkapjes te dragen. Die zijn momenteel ook op straat verplicht in heel Spanje. 

Wij beperkten ons tot een rondwandeling door de wat rustiger gedeelten van het dorp.

We overnachten 2 km van Caleta de Famara dicht bij zee. Waarschijnlijk weer heel rustig, met het geluid van de branding en het licht van de sterren. 

Geen opmerkingen: