31.1.24

Cachí

De Cuesta de Obispo, in 2007 omlaag op de fiets, nu omhoog
We volgen momenteel de fietsroute die we in 2007 deden, maar dan in tegengestelde richting. De 160 kilometer tussen Salta en Cachí deden we destijds in twee dagen en nu ook in twee etappes. We zagen onderweg twee fietsers en dachten wel even over wat we onszelf toen aandeden. We hadden namelijk heel slecht weer met mist, regen, tegenwind en kou. Nu was het prachtig en konden we alsnog het mooie landschap zien waar we toen door heen fietsten maar waarvan we wegens de dichte mist niets konden zien. 
Cardones, hier met duizenden; het blijft imposant

We hebben het over de Cuesta de Obispo, een prachtige onverharde bergpas. Bovenaan is een plateau en daar begint het Nationaal Park de Cardones. Binnen de grenzen van het park troffen we gistermiddag een primitief kampeerterrein met composttoiletten en water uit een tank.

Campers kunnen op de parkeerplaats van het kampeerterrein;
we waren alleen
Het is idyllisch gelegen in een bos, nogal onverwacht in de verder vrij kale omgeving.

Afwasgelegenheid tussen de twee composttoiletten
Er was ook een leuk, gemarkeerd wandelpad dat begon met een waarschuwingsbord dat er in het gebied poema's voorkomen. Uiteraard hebben we alle aanwijzingen gelezen en ter harte genomen. We zagen alleen paarden en vogels. Vannacht was er weer een fraaie sterrenhemel te bewonderen en was het onwerkelijk stil, ver weg van de verkeersweg en nog verder van het eerstvolgende dorp. Zelfs geen hondengeblaf.

Vanochtend daalden we af naar Cachí, een gezellig dorpje met een mooie schaduwrijke gemeentecamping, waar we de komende twee nachten willen staan. Het hotel waar we in 2007 overnachtten is niets veranderd zo te zien. Er zijn alleen meer restaurants bijgekomen in de omgeving. 

Het weerbeeld is de laatste dag zo dat er aan het eind van de middag een onweersbui komt maar dat het verder droog en vrij zonnig is met temperaturen rond de 30 graden, ook hier op 2800 meter hoogte. 

's Nachts is het wel wat frisser dan in Salta, hetgeen aangenaam is.

Geen opmerkingen: