3.11.08

We gaan naar Bangkok

Nog een paar dagen en dan gaan we weer op fietsreis. Na onze reis van een jaar geleden in Argentinië gaan we deze keer oostwaarts, naar Zuid-Oost Azië. We zijn van plan naar Bangkok te vliegen, met de trein naar de grens van Cambodja te gaan en dan door Cambodja naar Laos te fietsen. Vanuit het zuiden van Laos steken we weer over naar Thailand en volgen dan de Mekong verder over Thais grondgebied. Daarna is het nog niet helemaal duidelijk hoe we verder gaan, maar zeker is dat we eind december weer in Bangkok moeten zijn voor de terugvlucht.

We vliegen vanuit Valencia via Parijs naar Bangkok, met Air France. De fietsen kunnen mee tegen een fors tarief van €80 per stuk, enkele reis. Het is niet anders. Voor het eerst verpakken we de fietsen niet in fietsdozen, maar in plastic. We zijn benieuwd hoe dat bevalt.
Vergeleken met Argentinië hebben we besloten nog een ding anders te doen, namelijk niet kamperen. We nemen dus geen tent en kookspullen mee. Wel dunne matjes, een lakenzak en een muskietennet. We verwachten ook wel eens ergens te moeten slapen waar geen bed maar wel een dak is. We zien wel of dat een juiste inschatting is.
Onze uitrusting is dus wat lichter dan vorig jaar.
Fiets van Jan: Cannondale F500 van 2003 met stuurtas en Bob-trailer. De fiets is inmiddels wat opgewaardeerd met betere wielen en nieuwe LX-shifters. De Schwalbe Marathon XR banden van vorig jaar liggen er weer om.
Fiets van Janny: Cannondale F1000 van 2004 met stuurtas, rekje aan de zadelbuis met daaraan 2 Ortlieb voortassen, want achtertassen zijn niet echt nodig. De fiets heeft nieuwe tandwielen, cassette en ketting gekregen en de voorvering is gereviseerd. De Marathonbanden van vorig jaar moeten weer dienstdoen.
Beide fietsen zien er, afgezien van de nodige krassen, weer prima uit en moeten de komende 2500 km met gemak aan kunnen.
We hebben via internet ergonomische handgrepen besteld, een kleine luxe. Ook zetten we deze keer een bel op de fiets, want we weten (nog) niet in het Thais te zeggen "Kijk uit!". Ook de spiegeltjes en de helmen gaan natuurlijk weer mee voor onze veiligheid. Voor de statistieken nemen we een gps en een fietscomputer mee.
Op 6 november hopen we in Bangkok te zijn en weer verder te berichten.

Geen opmerkingen: