23.11.08

Kura Buri

Na de regenachtige rustdag volgde vandaag een regenachtige fietsdag. Om 12 uur werd het gelukkig droog en dat bleef het.
De fietsetappe was bijna een makkie te noemen, ook vanwege het gemiddelde van 20 km/u. De afstand was 79 km. We moesten 1 serieuze heuvel over van 100 meter, maar verder was het vriendelijk glooiend. Ook tijdens de lichte regen fietsten we gewoon door in onze normale fietskleding. Regenjas was gewoon te warm. Wel worden we behoorlijk vies van de opspattende modder die vaak aan de rand van de weg ligt, maar vandaag hebben we een luxe bungalow met warme douche. Meestal krijg je alleen koud water. Bovendien konden we met een tuinslang de fietsen en tassen afspoelen. Ondanks de luxe (we hebben ook een toilet met stortbak, terwijl we het meestal moeten doen met een emmer water met daarin een bakje om door te spoelen) betalen we hier maar 500 baht, 11 euro.
Vandaag kwamen we ook voor het eerst andere vakantiefietsers tegen, Zwitsers die vanuit Singapore gedurende 8 maanden Azie bereizen.

We hebben vandaag weer bijzondere vruchten geprobeerd. Geen idee hoe ze heten (behalve de ananas) maar ze waren wel heerlijk.
Nog even over de rustdag gisteren. We hebben ons ondanks de regen goed vermaakt. De temperatuur was lekker, zodat we steeds op de veranda konden zitten. Toen het even droog werd hebben we nog het strand bezocht waar we vissers aan het werk zagen. We zitten hier in een moslim-gebied met veel moskeeen en gelukkig nu dus ook weinig honden. Tot nu toe zagen we onderweg namelijk vreselijk veel honden, die gelukkig niet al te agressief zijn, maar die vaak wel op de weg lopen of liggen. Ook een slang hebben we al een keer moeten ontwijken.

Geen opmerkingen: