20.11.08

Ranong

Inmiddels zijn we aan de westkust van Thailand aangekomen, het tsunamigebied dus eigenlijk. We zijn nu in een stadje aan de grensrivier, dus de kust zelf hebben we nog niet echt gezien, dat komt hopelijk morgen en later. We zijn nu ook in het meest regenrijke deel van Thailand. Er kan jaarlijks 5 meter regen vallen, dus logisch dat we het niet helemaal droog hielden gisteren en vandaag, maar eigenlijk was het een beetje motregen, meer niet.
Gisteren staken we dus over naar de westkust, naar Kra Buri. Net buiten dit dorp vonden we een klein bungalowparkje dat kennelijk in het routeboekje van AWOL staat (Asian Way of Life), want de eigenaresse toonde ons schriftjes waarin buitenlanders een reactie kunnen schrijven. Het bleken heel veel Nederlandse fietsers te zijn die hier overnachten. Het was een aardige overnachtingsplek en we hebben er ook ons diner en ons ontbijt genuttigd. Opvallend genoeg was het ontbijt duurder dan het diner. Kra Buri ligt aan een brede rivier. We hebben een tijdje op de pier naar de zonsondergang zitten kijken. Er is een levendig verkeer van bootjes die mensen overzetten naar de overkant, naar Birma oftewel Myanmar. Er schijnen veel Birmezen overdag in Thailand te werken en 's avonds weer naar huis te gaan.
Gisteren reden we 65 km met een gemiddelde van 20,5 per uur. We hadden een pas, nou ja "pas", van 85 meter hoogte. Het was een ontspannen traject, niet druk, hoewel het hoofdroute 4 is.
Vandaag hadden we veel meer heuveltjes en een venijnige klim met een top van 135m. Het ging met 5 km/u naar boven en 70 naar beneden. Glad asfalt kunnen ze hier prima maken.

We zitten nu net buiten Ranong, in de buurt van de thermale bron in een bungalowparkje dat luistert naar de naam Rim Tarn Resort. We zitten boven een snelstromende rivier, dus veel lawaai in de kamer, maar goed voor de nachtrust waarschijnlijk. Het is hier overdonderend groen ook, echt een junglebegroeiing op de heuvels. De bron zelf is een grote kookpot van 65 graden, erg heet dus. Het water wordt geleid naar een paar bassins waar het net te harden is. Je kunt er in zitten, hetgeen de meeste mensen met kleren aan doen. De Thai ontkleden zich niet zo graag kennelijk. Vandaag was de afstand 64 km en het gemiddelde 17,5 km/u.

Geen opmerkingen: