28.11.08

Krabi

De bedoeling was om gisteren door te gaan fietsen naar Krabi. Helaas ging dat niet door. Jan had de avond ervoor kennelijk iets gegeten wat niet goed was en daardoor lag hij bijna de hele dag in bed.


Ondertussen vermaakte Janny zich uitstekend. Zij bezocht de plaatselijke markt, wat dit keer een leuke belevenis was omdat hier de verkopers haar ongemoeid lieten zodat ze rustig alles kon bekijken. Met weer wat nieuwe onbekende vruchten kwam ze terug in het hotel.
Verder las ze wat op de veranda en omdat dat de ontmoetingsplek was voor alle gasten was ze al snel in gesprek met een Deense student. Deze verblijft een maand lang in dit hotel omdat hij, voor zijn studie, in de omgeving op zoek is naar een bepaald soort palm.
Later op de dag kwamen er, verrassend, vijf Nederlanders aan. Allen reizend op een andere manier. Enkelen hadden hun reisroute totaal moeten veranderen i.v.m. de sluiting van het vliegveld in Bangkok.
Met de Deen en drie Nederlanders ging ze 's avonds eten in een mooi aan de rivier gelegen, sfeervol restaurantje.
Vandaag voelde Jan zich weer goed genoeg om op de fiets te stappen en zo zijn we na 87 km in Krabi aangekomen. Het ging begrijpelijkerwijs niet zo snel, mede door enkele heuveltjes, waarvan de hoogste tot 120 meter reikte. Het gemiddelde was 18,1 km/u. De route ging wel weer voor een groot deel langs drukke wegen. We hebben eigenlijk nog nooit zo vaak op 4 en 6-baans wegen gefietst. Het landschap was wel mooi, met de vele kalkrotsen. Het weerbericht van weeronline bleek erg onbetrouwbaar. Er was regen voorspeld voor de hele dag, maar we hebben geen spatje gehad. Soms zit het mee.

Geen opmerkingen: