7.11.08

Bangkok

We zijn alweer ruim 24 uur in deze miljoenenstad. Het is er behoorlijk warm, zo ongeveer 30 graden en wat plakkerig.
De reis verliep probleemloos, alleen hebben we weer slecht geslapen in het vliegtuig. Dat tekort hebben we inmiddels ingehaald, door van 20 tot 8 uur de klok rond te slapen.
Het hotelletje is OK. Het ligt aan een gezellige straat, de Rambuttri, voor degenen die Bangkok kennen. Vandaag hebben we de stad verkend. We liepen eerst een stuk naar een pier waar de rivierboot aankomt. Voor een paar centen kun je in een tamelijk snelle boot de rivier af langs verschillende haltes. We stapten uit bij het paleis, maar daar konden we niet in. Het was gesloten omdat de zuster van de koning overleden was. Zo'n soort portier praatte ons een tuk-tuk in om een rondrit te maken langs enkele bezienswaardigheden. Het zou het onwaarschijnlijke bedrag van 30 baht kosten, 65 cent.
Dat bleek na zo'n 2 uur en diverse kilometers rondscheuren in de driewieler inderdaad de prijs. Het was een soort promotie begrepen wij, promotie voor het toerisme, maar daarvoor moesten we als tegenprestatie wel 4 keer een winkel in om ons sieraden of maatkleding te laten verkopen. Het bleef bij een paar oorbellen.
Toch wel leuk zo'n sightseeingtour. We hebben de grote gouden Boedha gezien en de gouden heuvel.
De belangrijkste stop onderweg was misschien wel het toeristenbureau TAT, waar we te horen kregen dat er in midden en oost Thailand toch wel veel wateroverlast is en ook in Cambodja, waar we als eerste naar toe wilden. Het werd kortom afgeraden te doen wat we wilden. We gaan ons nu herbezinnen op ons reisschema. Misschien wel naar het zuiden of anders eerst naar Chiang Mai.

Geen opmerkingen: