17.11.08

Chumphon

Gisteren hadden we geen internetmogelijkheid, zodat we even bijpraten over de afgelopen twee dagen.

Eergisteren hebben we 's middags op de fiets nog een heuvel beklommen om bij een groot boedabeeld te komen en de nabijgelegen tempel die vanuit de wijde omgeving ziet. Er wordt voor de godsdienst hier kosten noch moeite gespaard.

Gisteren fietsten we over rustige wegen, gedeeltelijk vlak langs de kust naar het dorpje Bang Boet, waar verschillende resorts zijn, wat eigenlijk een te voorname naam is voor de bungalowparkjes die we er zagen. Op een ervan namen we een kamer met fan. Die was de helft goedkoper dan een met airco, maar airco wilden we toch al niet. De kwaliteit was echter ook minstens de helft minder. We hebben nog nooit zo'n hard matras gezien, maar door ons eigen opblaasmatjes erop te leggen ging het wel. Ook de klamboe gebruikten we weer, vanwege de kieren. De rit er naar toe was ook niet geweldig, want voor het eerst regende het onderweg. We kwamen nat en vies aan. De afstand was 65 km met een gemiddelde van 17,6 km/u. De weg golfde meer dan anders met een hoogste punt van 110 meter.Vandaag was het alles een stuk prettiger. Ook nu weer een meestal rustige weg, licht golvend met een hoogste top van 75 meter. Nu ging het over 85 km met een gemiddelde van 19,1. Af en toe een beetje motregen, maar verder hielden we het droog.
We genieten van de landelijk omgeving. Langs de weg zien we veel huisjes met mensen erbij die ons groeten, maar ook villa's waar je meestal niemand ziet. Het lijkt wel of de helft iets wil verkopen aan de andere helft van de Thai. Zo ongelofelijk veel winkeltjes, eetstalletjes, fruitstalletjes e.d. zien we onderweg. We laten ons het verse fruit goed smaken. De kleine banaantjes en de ananas zijn erg lekker.
Inmiddels nuttigen we soms ook Thais ontbijt, rijstsoep met vlees, kip of garnalen. Toch wel lekker.
We hebben nu een groot, nieuw en behoorlijk luxe hotel en gaan zo op weg om wat te eten. We houden hier weer een rustdag. Het gaat met Janny's nek redelijk goed. We kunnen zonder probleem blijven fietsen.

Geen opmerkingen: