22.11.08

Laem Sok NP

Momenteel verblijven we op het Wasana Resort, een bungalowparkje van een Nederlander. Het is er comfortabel en we eten er lekker. We hebben besloten weer een rustdag te nemen en dat blijkt goed uit te pakken in verband met het weer, want het regent al de hele ochtend.
Het is zoals steeds warme regen en de buitentemperatuur blijft op zo'n 24 graden. Maar we zitten dan toch liever niet op de fiets. We lezen wat en kletsen wat met Boudewijn, de beheerder. Hij zit hier al 18 jaar. Ze hebben hier de tsunami overleefd door na een plaatselijk alarm 3 minuten voor de vloedgolf met de auto weg te rijden. Het is onvoorstelbaar dat er geen goed waarschuwingssysteem was. Phuket, hier 200 km vandaan, was al een uur eerder getroffen.
Nu is hier weer het meeste hersteld en ligt alles er weer vredig bij. Wel staan er waarschuwingsborden langs de weg voor het geval dat. Boudewijn vertelde dat de hersteloperatie met veel corruptie gepaard is gegaan. Veel mensen zijn armer van de ramp geworden maar sommigen hebben er sterk van geprofiteerd.


Gisteren legden we de 56 km naar hier af met een gemiddelde van 18,3 km/u. Het was een betrekkelijk eenvoudige route met alleen wat flauwe hellingen. Op het eind moesten we nog even schuilen voor een buitje.
We hopen dat het nog droog wordt zodat we de kustlijn hier nog kunnen verkennen. Gisteren zagen we er al iets van. Het is hier erg mooi.

Geen opmerkingen: