29.11.08

Krabi (2)

Een rustdag dus. Maar we hebben ons toch wel degelijk ingespannen.
Na een
fietstochtje van 10 km zijn we bij de Tiger Cave de 1237 traptreden omhoog gegaan naar de top van een kalkrots, waar bovenop natuurlijk een boedha staat.
Het uitzicht was mooi en de klim was erg inspannend, mede door af en toe idioot steile trappen, maar het was de moeite waard.
Volgens het bordje op de top zouden we op 600 meter moeten zitten, maar dat moet een vergissing zijn, want als je snel rekent moeten de traptreden dan een halve meter hoog zijn...
Daarna gingen we een wandeling doen door een stukje echt oerwoud langs een rotswand waar diverse grotten waren en daarbij heel wat hutjes waar monniken huisden. De monniken hadden hun oranje was buiten hangen.
In dit bos staan diverse eeuwenoude bomen met een enorm wortelstelsel.

Vanwege de vele bezoekers die bij de Tiger Cave e.d komen, heeft hier een apenkolonie gevestigd die grotendeels leeft van wat ze krijgen, maar ook wat ze afpakken van de mensen. We dachten even een ijsje te gaan eten, buiten het gebied waar de apen zaten, ging er eentje ongemerkt op de rugleuning van ons bankje zitten! We schrokken ons rot toen hij zijn poot uitstak.
We zitten in het River Side Hotel, dus vlak aan de brede rivier hier. Vanaf het dakterras kun je mooi het verkeer over water gadeslaan.
Het weer was vandaag opnieuw prima.

Geen opmerkingen: