1.12.08

Trang

Aan het eind van onze reis door zuidelijk Thailand zijn we aangekomen bij het treinstation van Trang. Helaas waren alle slaapcoupees uitverkocht, dus zullen we 15 uur tot Bangkok moeten zitten en hangen en hopen een beetje te slapen. Maar vooruit, het moet maar zo. Daarna nog 4,5 uur naar Aranyaprathet en dan zijn we voor de grens van Cambodja.
Vandaag liep het toch al niet zo als we wilden, eerst een stuk omgefietst en toen ging het ook nog eens regenen. Het vervelende van regen is niet dat je nat, maar vies wordt. We hebben ons op de stationstoiletten weer een beetje gefatsoeneerd, even als de tassen die ook onder de modder zaten. Het aantal kilometers was vandaag slechts 51 km met een gemiddelde van 18 km/uur.

Gisteren ging het een stuk vlotter met een gemiddelde van 20,5 km/u en een behoorlijke afstand van 112 km. We hebben afgelopen nacht overnacht in Pak Meng aan zee, wellicht de laatste keer aan zee deze vakantie. We zaten in een enigszins overprijsd resort, bij de pier. Wel een leuke plek, maar hier en daar wat verlopen. We hebben nog de plaatselijke fair meegemaakt, compleet met kermis, eetstalletjes en modeshow.

We hebben nu dus het eerste deel van onze fietsvakantie afgesloten. We hebben er 1088km op zitten. Over het algemeen was het relaxed fietsen in een overweldigend groene omgeving met steeds maar weer mensen langs de weg die je vriendelijk groeten of helloooo roepen of soms gewoon schreeuwen. Soms wordt het een beetje vermoeiend. Minpuntjes waren de soms wat saaie gedeelten, met weinig afwisseling en het soms drukke verkeer. We zijn benieuwd naar Cambodja.

Geen opmerkingen: