4.12.08

Battambang

Na een gemakkelijk dagje fietsen zijn we in de in grootte 2e stad van Cambodja gekomen. Je ziet het er niet meteen aan af, want het lijkt eerder een stoffig provinciestadje. Er is nauwelijks straatverlichting en er zijn alleen de bekende kleine winkeltjes. Ons hotel Royal staat aan een onverharde weg, terwijl we toch in hartje centrum zitten met diverse hotels, restaurants en een grote markthal.
Toch is het enigszins toeristisch. Hier zie je ook weer diverse buitenlanders rondlopen. Het hotel is trouwens prima en we hebben zojuist lekker gegeten op het dakterras met de ondergaande zon.
Het weer is eigenlijk perfect. De zon schijnt veel bij een temperatuur van 25 graden en vrijwel geen wind.
De route vandaag was steeds over de hoofdweg, maar het was zelden saai. Op deze weg rijdt werkelijk van alles. Brommertjes die van alles vervoeren, bijvoorbeeld een varken dwars achterop in een speciale bamboe mand, landbouwkarren, aftandse vrachtauto's, soms zelfs zonder cabine. We zagen ook een busje vol passagiers, bovenop allerlei zakken rijst of zo en daar bovenop nog minstens 4 passagiers. Ook zie je pick-ups vol beladen met daar bovenop nog minstens 10 personen. Vergeleken met Thailand wordt er ook veel meer gefietst, o.a. zien we veel schoolkinderen.
Daar tussendoor wringen zich met luid getoeter auto's en bussen die iedereen van de weg lijken te willen blazen.
Cambodjanen houden van oorverdovende muziek, zoals we gisteravond in het reastaurant al merkten. Vandaag kwamen we langs wel 5 bruiloften, herkenbaar aan de veelkleurige feesttenten en de mooie kleren die men aanheeft, maar zeker ook aan de ongelofelijk harde muziek die er bij schijnt te horen. Hier vlakbij het hotel was het ook weer raak, maar nu is het gelukkig wat minder.
Cambodja is duidelijk armer dan Thailand, maar voor ons buitenlanders zijn de prijzen hoger, hoewel het een relatief goedkoop land blijft.
Vandaag hebben we 71 km gefietst met een gemiddelde van 19,9.
De eerste foto toont enorm grote manden van naar schatting 2,5 meter doorsnee. We weten niet waar deze voor dienen.

Geen opmerkingen: