5.12.08

Siem Reap

Als je ons volgt op de kaart dan lijkt Siem Reap erg onlogisch en ook niet in een dag te fietsen.
Dat klopt, want we hebben vandaag een boottocht gemaakt. We waren om 7 uur al onderweg over een rivier, door verschillende biesbos-achtige landschappen en een stukje over het grote meer Tonle Sap.
Het was erg boeiend om al de mensen te zien die op en langs het water bezig zijn met een broodwinning, voornamelijk visvangst. Het gebied staat een groot deel van het jaar helemaal onder water zodat de mensen in drijvende huisje wonen of in paalwoningen. Ook de scholen en tempels staan op palen.
Na 7 uur varen kwamen we op de 'kade' aan en moesten nog 12 km fietsen om in het centrum van het levendige Siem Reap te komen. Hier zien we erg veel toeristen, ook veel uit Thailand, die de beroemde tempels van Angkor Wat bezoeken, verreweg de belangrijkste toeristische trekpleister van Cambodja. Morgen en overmorgen zijn wij van plan dat ook te gaan doen.

Zojuist hebben we een Thais restaurant bezocht, waar net na ons twee bussen vol Thai aankwamen. De Thaise televisie stond aan en de viering van de verjaardag van de koning was er op. De hele zaal ging staan om met een kaarsje in de hand het volkslied en nog enkele hymnes mee te zingen. Ze zijn daar erg koningsgezind, zoals we eigenlijk al wisten.
Het is hier overigens vandaag erg warm, nu om 20 uur nog steeds 30 graden.

Geen opmerkingen: