17.12.08

Stung Treng

De afgelopen 143 km hebben we verdeeld over twee dagen maar we wisten tevoren niet hoe omdat er onderweg tussen Kratie en Stung Treng nergens een echt dorp is en dus ook geen overnachtingsmogelijkheid. We vertrokken vrij laat uit Kratie om niet te vroeg ergens aan te komen. De relaxte tocht bracht ons uiteindelijk in O Krieng waar we aan de monniken van de plaatselijke wat (=boeddhistische tempel) vroegen waar we konden overnachten. Dat kon wel bij hen, bleek uit de gebarenconversatie, en we kregen een plaatsje in het open gebouw waar de monniken bidden bij het boeddhabeeld.


Onderweg hadden we de mogelijkheden al overwogen. Overnachten bij particulieren leek ons niet zo geweldig (de mensen hebben vaak nauwelijks voldoende ruimte voor al hun kinderen) en overnachten in een leegstaande hut, zoals een Duitse fietser ons aanraadde vonden we evenmin aanlokkelijk. Jan sliep goed en Janny slecht, onder andere vanwege de luide Cambodjaanse popmuziek die de monniken draaiden (er zaten ook tienermonniken bij). Bovendien werden we om half 4 al gewekt door de gebeden die werden opgezegd. Uiteindelijk zaten we om 6 uur alweer op de fiets.
Vandaag kwamen we weer fietsers tegen, nu een Australiër en een Israeliër, die beiden in Vietnam begonnen waren.


De andere foto is eerder op de dag gisteren gemaakt. We zien ze vaak lopen de monniken met hun parasols. Ze lopen elke ochtend van hun wat (tempel) naar het dorp om voedsel te krijgen. Monniken mogen niet werken en zijn aangewezen op giften.
Het gemiddelde over de afgelopen twee dagen was 17,2 km per uur, te wijten aan tegenwind en vandaag ook wat heuveltjes. Morgen hopen we in Laos aan te komen. We weten niet of daar goede internetmogelijkheden zullen zijn en daarom wensen we iedereen alvast prettige kerstdagen en al het goede voor 2009.

Geen opmerkingen: