19.12.08

Khong eiland (Laos)

We zitten op een eiland in de Mekong. Het is er prettig, een beetje toeristisch en er is goed internet, zodat we ook weer wat foto's bij voorgaande berichten kunnen plaatsen.

Het viel niet mee gisteren, vooral voor Janny was de tocht erg zwaar. Dat kwam vooral omdat ze zich niet lekker voelde. Op de foto was er nog niets aan de hand maar later ging het steeds moeizamer naarmate de dag vorderde. We hebben de 95 km gefietst met een gemiddelde van 18 km/u. Het ging ook moeizaam vanwege de tegenwind en het glooiende terrein. Gelukkig is tegenwoordig het hele trajct geasfalteerd. Een Cambodjaan had ons ten onrechte gewaarschuwd voor een "bumpy" traject.
De grenspassage verliep soepeltjes. Er komt bijna geen mens; de hele weg is trouwens bijna uitgestorven. Je moet wel op tijd bij de grens komen, want om 4 uur sluit het daar al. Aan de Laotiaanse kant moesten we 1 dollar per persoon betalen om onduidelijke reden.

De route was eerlijk gezegd wel wat saai, een heel verschil met Khong eiland dat er idyllisch bijligt. We hebben net een fietstochtje over het eiland gemaakt van 20 km, want we houden hier een geplande en meer dan welkome rustdag.
De tweede foto is nog gemaakt in Stung Treng, Cambodja. Het is een trouwstoet. De bruiloftsgasten nemen allemaal wat te eten mee en ze zijn er heel kleurig gekleed. Eerst de vrouwen en achteraan de mannen, sommige met hompen rauw vlees op een schaal.

Geen opmerkingen: