7.12.08

Siem Reap (3)

Na nog een rondje van 37 kilometer fietsen hebben we alle belangrijkste tempels wel zo'n beetje gezien. Een echte rustdag hebben we dus tot nu toe niet gehad in Cambodja. Het is best vermoeiend al dat geklauter door en over de tempels en de indrukken die je opdoet. Ook vandaag hebben we weer bijzondere dingen gezien en dat alles in een mooie bosrijke omgeving.
We hebben ook weer lekker gegeten, deze keer in een straatje met alleen maar restaurants, hier bekend onder de naam kleine bar straat.
Je kunt bijna over de hoofden van de toeristen lopen, maar dat zal morgen op onze volgende bestemming zeker weer heel anders zijn.
Er vallen ons natuurlijk ook typische Cambodjaanse gebruiken op. We krijgen bij elk drankje een rietje, zelfs bij een blikje bier soms. Met kinderen wordt heel nonchalant omgesprongen. We zagen bijvoorbeeld een vader op een brommer met een hand aan het stuur en de andere hield zijn heel kleine kindje vast. En we zagen een klein meisje op een fietsje (zie je bijna nooit in de stad)naast haar moeder fietsen langs een gigantisch drukke weg en het kind reed aan de straatkant!
We zien veel vrouwen en kinderen in pyjama bij huis en op straat rondlopen. Dat vinden wij een beetje vreemd. De mensen gaan hier trouwens vroeg naar bed en 's morgens om half 6 is het al weer een drukte van belang op straat.
Bij ons guesthouse (hotel) deden we een vreemde ontdekking. Toen we van het achterbalkon naar beneden keken zagen we wel 40 krokodillen liggen te bakken in de zon. Het schijnt dat ze in Cambodja gekweekt worden en levend geëxporteerd worden naar Thailand. Wat er daar mee gebeurt laat zich raden.

Geen opmerkingen: