13.12.08

Kompong Cham

De hoofdstad van Cambodja ligt alweer achter ons. We kwamen er moeilijk weg want de bus kreeg al snel pech en we moesten overstappen op een andere. Pas 3 uur later waren we in Skun waar we de fietsen en de bagage weer konden ophalen. De 46 km naar Kompong Cham ging vervolgens lekker vlot met een gemiddelde van 21,5 km/u.
We hebben onze intrek genomen in het Mekong hotel. We zitten inderdaad aan de oever van de Mekong, maar de kamers met rivierzicht waren helaas alle bezet.

Over Phnom Penh is niet zoveel meer te vertellen. We vonden het niet zo'n prettige stad omdat je er eigenlijk niet kunt lopen. De trottoirs worden vrijwel overal als parkeerplaats of als uitstalruimte gebruikt en worden zo helemaal geblokkeerd. Je moet dan over de straat lopen tussen de brommers en auto's. Het oversteken van een weg is ook een heel avontuur. Er zijn enkele spaarzame kruispunten met verkeerslichten, maar ook al krijgen de voetgangers groen licht, de brommers rijden aan alle kanten langs je heen.
De Cambodjanen lopen dus ook niet, ze hebben zelf een brommer of ze laten zich door iemand anders met een brommer vervoeren. We hebben de tweede dag natuurlijk onze visa voor Laos opgehaald en maar liefst drie markten bezocht. De foto laat manden met gedroogde garnalen zien.
Genoeg dus over de Phnom Penh. We zijn nu in een relatief rustig stadje met opvallend veel buitenlanders die allemaal trekken naar een restaurant van een Engelsman.
Wij zagen het te laat met moesten ons tevreden stellen met een goedkoop maar ook tamelijk smerig Chinees restaurant. Het stond in onze reisgids, maar gidsen moet je niet altijd vertrouwen.
Al de tijd dat we in Cambodja zijn is het weer al prima. Het is behoorlijk zonnig en de temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden.
In Skun worden gefrituurde vogelspinnen aangeboden. Dat is de specialiteit van deze plaats. We hebben er niet van geproefd.

Geen opmerkingen: