9.12.08

Kompong Thom

Na 2 dagen kilometers wegtrappen zijn we aanbeland in het bedrijvige stadje Kompong Thom.
Er is een mooi hotel (Arunras) en volgens zeggen heeft dat een goed restaurant. We hebben op een goede weg gefietst en zagen weer allerlei gekke en leuke dingen. De dierentransporten zijn hier niet erg diervriendelijk. We zagen weer regelmatig brommers met daarop een bamboerek speciaal voor het vervoer van varkens, die er op hun rug op liggen. Het zijn er vaak 2 grote of 6 kleintjes. Ook zagen we een brommer met aanhanger waarop een koe lag, met de poten aan elkaar gebonden.
Onderweg word je als fietser bijna constant toegeroepen door kinderen. Ze roepen hello en rennen soms naar je toe. Cambodja is op het platteland heel erg kinderrijk. We lazen dat 80% van de bevolking van Cambodja jonger is dan 14 jaar.
Het gebied is bijzonder vlak met voornamelijk rijstvelden en palmen. Vooral in de ochtend is dat sfeervol.
Update:
Het restaurant was inderdaad behoorlijk. De volgende ochtend wilden ze ons voor een simpel ontbijt 10,5 dollar laten betalen (voor twee personen). We hebben dat wat omlaag gepraat, wat op zich natuurlijk al gek is in een restaurant. We hadden achteraf bezien gewoon moeten eisen de kaart met de prijzen in te mogen zien. Dat is niet zo'n goede beurt voor dit grote en drukke restaurant.
De dag ervoor waren we blijven steken in Kompong Kdei, een gat met 1 simpel guesthouse en een even simpel restaurant. Dit zijn plekken waar de gemiddelde toerist nooit zal komen, maar wij als fietsers zijn blij met dergelijke etappeplaatsen. Er is trouwens een historische brug.
Gisteren was de afstand 65 km met een gemiddelde van 18 km/u. Dat kwam mede door een afslag die we nog namen naar twee tempels. Ja, we konden er nog niet genoeg van krijgen. Vandaag was het 86 km met een gemiddelde van 21,5 km/u.

Geen opmerkingen: