15.12.08

Kratie

Mountainbikes met voorvering, ze kwamen de afgelopen twee dagen goed van pas.

Gisteren reden we naar Chhlong (met dubbel h) langs de Mekong. Eerst een stukje langs de westkant, en toen bij de bocht met een veerboot naar de andere (zuid) kant. We hadden 35 km onverharde weg en soms was het behoorlijk hobbelig. In het regenseizoen moet dit een grote modderpoel zijn en de sporen zijn nog steeds niet gedicht. In totaal legden we 89 km af met een gemiddelde van 16,0 km/u. De route was overigens erg mooi met een afwisseling van rivierzicht, rijstvelden, huisjes langs de kant en zo af en toe een brug over een zijrivier. Het verkeer was minimaal, voor het eerst in Cambodja en dat waarderen we natuurlijk ook.
Chhlong was een dieptepunt qua onderdak, maar we hebben er wel lekker gegeten, een soort bouillonfondue.
In het guesthouse Mekong99 werden we onbeschoft behandeld, absoluut af te raden dus. Zo moesten we om 7 uur al van het terras af omdat de eigenaresse vond dat alles afgesloten moest worden. Van de weeromstuit hebben we in Kratie zo ongeveer de duurste hotelkamer genomen, met airco en mooi zicht op de rivier. Het is ook een gezellige plaats waar heel wat toeristen komen. Uiteraard is er dan ook internet, zij het wat langzaam.
Vandaag reden we 31 km met een gemiddelde van 15,5 km/u en 23 km was onverhard. Ook hadden we een stevige tegenwind. We moesten onze gezichten bedekken met een doek om niet al te veel stof binnen te krijgen.

Geen opmerkingen: