24.1.24

Humahuaca

Hornocal
Dit is het laatste toeristisch dorp in de Humahuacavallei, want verder noordelijk gaan we nu niet. 
Garganta de Diablo, Tilcara

Gisteren reden we eerst naar de Garganta del Diablo (er zijn vele "duivelskelen" te vinden op aarde) bij Tilcara. Er loopt een pad langs de zeer smalle kloof en een andere route leidt naar een waterval. Het was een leuk bezoek, hoewel er op een bepaald punt een bord stond met "zona de vertigo", dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

 

Onderweg stopten we even bij de Steenbokskeerkring
Vervolgens reden we naar Humahuaca waar we op een echte minicamping staan. Er passen twee of drie niet te grote buscampers en nog twee tenten. De voorzieningen zijn prima met schone wc's, een comfortabele douche en ongebruikelijk snel internet, althans voor plaatselijke begrippen. 

We hebben ons verbaasd over het enorme aantal marktkramen en stalletjes in dit dorp. Ook al komen er dan veel toeristen, het is moeilijk voor te stellen dat al deze mensen er redelijk van kunnen leven.

Na een lekkere vegetarische lunch in een van de vele restaurantjes reden we naar de Hornocal, een beroemd uitzichtpunt op veelkleurige bergen. Het was meer hobbelen dan rijden want de wasbordweg dwingt je tot langzaam rijden. Na een uur konden we dan toch genieten van het fantastische zicht op de gekleurde bergen. Er komen veel toeristen op af konden we vaststellen. Je bevind je daar op 4300 meter hoogte.

Bij terugkomst op de camping ontmoetten we Nederlanders in hun Mercedesbus. Ze blijken ook het schema van halfjaar reizen en halfjaar thuis te hebben en hadden de vorige keer in grote lijnen de zelfde reis gedaan als wij. Ze gaan de bus in Uruguay stallen zoals wij ook van plan zijn, maar een maand eerder.

Het weer is de laatste dagen overwegend zonnig en overdag wordt het net boven de twintig graden. Vanwege de hoogte van 3000 meter koelt het 's nachts af tot circa 8 graden. Prima weer dus, al waait het af en toe flink.

Een positief bericht: de doorgebrande acculader blijkt het toch nog te doen. De accu wordt zowel door de dynamo als via de kabelaansluiting op de camping opgeladen. Wat er nu precies is doorgebrand blijft voorlopig een vraagteken.  

Nogmaals de Hornocal

Landschap bij Humahuaca

Geen opmerkingen: