21.1.24

Tilcara

Uitzicht vanaf camping in Tilcara

We staan voor de tweede dag op een nette camping in Tilcara, een toeristisch dorp 60 km verder naar het noorden. De weersites gaven aan dat het hier droog en gedeeltelijk zonnig zou zijn en dat klopte inderdaad. We zien niet veel buitenlandse overlanders hier, maar hier op de camping staat een Argentijns busje met een gezin uit Kazachstan. 

Pucará van Tilcara

Vanwege het weekend is er altijd meer reuring en gisteravond werden we getrakteerd op muziek van een podium in de buurt wat tot diep in de nacht duurde. 

Tilcara's belangrijkste bezienswaardigheid is de ruïne van een Indiaans dorp (pucará) dat na de komst van de Spanjaarden ontvolkt raakte. De ruïnes zijn hier en daar herbouwd en overal staan hoge cardones tussen, de cactussen die typerend zijn voor deze streek. 

De pucará

Deze streek staat bekend als de Quebrada de Humahuaca, een schilderachtige vallei, die al eeuwen de doortocht biedt tussen de Rio de la Plata (met Buenos Aires) en Bolivia en Peru.
Posta de Hornillos

Vroeger ging het transport met ossenkarren en nog vroeger, ten tijde van de Inca's, met lama's als lastdieren. De Spanjaarden bouwden pleisterplaatsen voor deze karavanen. Een ervan is goed bewaard gebleven, Posta de Hornillos,  en die bezochten we gisteren.

Mate drinkende vrouw (J.A. Terry)
Vanmiddag bezochten we nog het museum en vroegere woonhuis van de Argentijnse schilder José Antonio Terry (1878-1954). 

Geen opmerkingen: