27.1.24

Salta

Het oerwoud tussen Jujuy en Salta
We kennen Salta nog van 16 jaar geleden toen we een fietsreis deden in het noordwesten van Argentinië. Link: Salta 2007 De stad geldt als een van de aantrekkelijkste provinciehoofdsteden in het land.
Overdag druk op de camping Xamena

We zochten gisteren meteen weer de gemeentelijke camping op waar we destijds ook waren. Het is een terrein dat ook dienstdoet als dagrecreatieterrein en dat weten de inwoners van de stad te waarderen, vooral dankzij het enorm grote maar ondiepe zwembad. Het is een soort recreatieplas.
Na 19.00 uur is de zwemvijver leeg

De dagrecreanten moeten om 19.00 uur vertrekken en dan keert de rust voor ons, kampeerders, weer terug. Er zijn een stuk of 15 campers, waaronder ook de Nederlanders die we in Humahuaca hebben leren kennen. 
Onverwachte ontmoetingen langs de weg naar Salta

Eergisteren waren we ook op een dergelijk terrein, maar dan minder luxe, in het dorp El Carmen, 25 km ten zuiden van Jujuy. Gisteren gingen we naar Salta over de Ruta 9, die door het oerwoud loopt en zo smal is dat bredere en langere voertuigen door de politie worden tegengehouden. Door de vele onoverzichtelijke bochten rij je maar 30 km/u. 

Geitenkaasje kopen langs de weg

We hebben vandaag Salta verkend, onder andere het MAAM, het archeologische museum van het hooggebergte. Het is tamelijk bekend vanwege de drie kindermummies die hier worden bewaard. Ze zijn gevonden op de top van een vulkaan, bijna 7000 meter hoog. Ze zijn daar geofferd door de Inca's en ze zijn gevonden in zittende houding. Ze zijn wonderbaarlijk goed bewaard gebleven. 

Uit eten is in Argentinië aantrekkelijker dan 16 jaar geleden

We beleven momenteel fantastisch weer met veel zon, overdag 29 graden en 's nachts 18 graden. Voor het eerst sinds lange tijd kunnen we 's avond buiten zitten. 

De kathedraal van Salta

Geen opmerkingen: